Rouwgroep

  

Gedeeld Verdriet

Ook als je jong bent kun je iemand verliezen van wie je houdt. Het is vaak veel moeilijker dan je denkt om daarmee te leren leven. De gevoelens die je hebt, zijn vaak verwarrend. Wat zijn nu de gevoelens bij het verlies, en wat zijn gevoelens die bij de rest van het leven horen? Rouwen is hard werken, het kost veel energie en iedereen doet het op zijn of haar eigen manier.
Vrienden kunnen je vaak beter helpen dan de volwassenen om je heen omdat ze van jouw leeftijd zijn en jouw wereld beter begrijpen. dit is zeker het geval als degene die dood is een klasgenoot of een gezamelijke vriend is. Als het om een verlies binnen je gezin gaat, hebben je vrienden niet hetzelfde meegemaakt. Voor je vrienden is het dan heel moeilijk te begrijpen wat er met jou gebeurt.
 

Gedeeld Verdriet groep

Er zijn leeftijdgenoten die ook een verlies te verwerken hebben. Ze zitten soms met dezelfde vragen als jij hebt, ze lopen tegen dezelfde en ook heel andere dingen aan. In een groep van 6 - 8 deelnemers kun je jouw verlies op verschillende manieren vorm geven.
De Kempie Gedeeld Verdriet bijeenkomsten worden gegeven in verschillenden groepen die samengesteld worden op basis van leeftijd.
     

Werkwijze

Door praten, het maken van een herinneringskoffer, schrijven, schilderen of wat er bedacht wordt door de deelnemers kijken we wat het beste past.
            

Afbeelding invoegen 
Kosten
De Kempie Gedeeld Verdriet bijeenkomsten kosten
€ 150,00

Inbegrepen
Persoonlijk intakegespek,
8 bijeenkomsten van ongeveer één uur.

Scholen
Wilt u een Gedeeld Verdriet groep op uw school? Vraag vrijblijvend informatie aan.